مغز پسته فندقی بسته بندی دانه درخت پسته (Pistacia vera) است. این گیاه بومی آسیای مرکزی، پاکستان و هند است که 3000 سال پیش در آنجا کشت می شد و همچنین سال هاست در مناطق مدیترانه و اخیراً در کالیفرنیا کشت می شود.
میوه پسته فندقی شبیه هلو است. پوسته بیرونی (برون کارپ و مزوکارپ میوه) یک پوسته سفید مایل به سفید سخت اما نازک را در بر گرفته است.
درست قبل از بلوغ پسته فندقی باز می شود تا جنین خوراکی نمایان شود که عمدتاً از دو لپه سبز رنگ پوشیده شده در یک لایه نازک دانه تشکیل شده است. مغز آجیل سبز بسیار ارزشمند است و به صورت بو داده و نمکی و همچنین در غذاهای مختلف خاورمیانه مصرف می شود.
تولید جهانی پسته فندقی بدون پوست در سال های 1998-1999 232000 تن بوده که 157000 تن آن صادر شده است. کشورهای تولید کننده اصلی ایران، ترکیه و آمریکا هستند.
درخت پسته از 5 یا 6 سالگی شروع به باروری می کند و از 1 یا 2 کیلوگرم در سال به سطح 50 کیلوگرم آجیل تازه در 15 تا 20 سالگی افزایش می یابد. این تمایل وجود دارد که پسته یک محصول دوسالانه باشد.
پسته فندقی در ایالات متحده آمریکا محبوبیت خاصی دارد، جایی که 9 درصد از کل مصرف آجیل را تشکیل می دهد. پسته معمولا به صورت پوسته ای و کمتر به صورت مغز به بازار عرضه می شود که اغلب کمی برشته شده و نمک زده می شود.
پسته فندقی بومی آسیای مرکزی، منطقه مدیترانه و خاورمیانه است و اکنون در جنوب ایالات متحده کشت می شود. از آنها در شیرینی جات مانند باقلوای خاورمیانه و سرای آسیایی و بستنی استفاده می شود. آنها همچنین در غذاهای مرغ، نان گوشت و برنج استفاده می کنند و یک میان وعده معمولی ساده یا نمکی هستند.
نصف فنجان (100 گرم) پسته فندقی پوسته شده حاوی حدود 357 کالری، 17 گرم کربوهیدرات، 10 گرم فیبر، 15 گرم پروتئین، 44 گرم چربی کل، 5 گرم چربی اشباع شده، 23.3 گرم چربی تک غیراشباع، 13.5 گرم چربی غیراشباع چندگانه، 0 میلی گرم است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.